A TERMESZTÉS A TÁTRAI TERMÉSZET TISZTA RÉGIÓJÁBAN TÖRTÉNIK

Valamennyi gyógynövény saját egyéni igénnyel rendelkezik a a talaj előkészítését és minőségét illetően. Termesztési módszereinkben betartjuk mindazon, a gyógynövények kiváló minőségét igazoló eljárásokat, melynek célja a BIO minőség elérése. Amíg azonban a cukorkába jutnak, hosszú utat tesznek meg...

A LEGFONTOSABB A BEGYŰJTÉSEK PONTOS IDŐPONTJÁNAK BETARTÁSA

A Verbenához szükséges gyógynövények nem gyűjthetők elegendő mennyiségben a természetben, ezért számos növényt a hegyvidéki tiszta környezetben lévő magánterületeken termesztenek.

A FELDOLGOZÁSI FOLYAMATBA CSUPÁN A LEGJOBB MINŐSÉGŰ TERMÉSEK KERÜLNEK

A begyűjtött gyógynövényeket a lehető legrövidebb időn belül ki kell szárítani, a növény penészedését, vagy esetleges sérülését elkerülendő, ami rontaná a növény minőségét.

A szárításnál és tárolásnál fontos a pontosan meghatározott eljárások betartása. A növény feldolgozását alapos mikrobiális, hatóanyag és nehézfém tartalom ellenőrzés előzi meg, mely alapján a növény minőségi tanúsítványt kap.

A MEGFELELŐ MINŐSÉG ESETÉN A GYÓGYNŐVÉNYBŐL EXTRAKCIÓVAL KIVONJÁK A HATÓANYAGOKAT

Ez több folyamat összessége (maceráció, perkoláció és desztilláció), ahol valamennyi növényhez azt választjuk, amely a lehető legtöbb kívánt hatóanyag megőrzését segíti. Az extrahálás hiveg, vagy meleg vízel, esetleg szesszel vagy olajjal történik. Különféle típusú kivonat kerül felhasználásra, a gyógynövénykeverék kivonatától, a virágok és levelek kivonatán át a gyümölcsök magvainak kivonatáig.

AZ ELKÉSZÜLT KIVONATOKAT A TÖBBI SZÜKSÉGES HOZZÁVALÓVAL ADAGOLJÁK ÉS LEMÉRIK

Minden összekeverve a töltelékbe kerül. Amíg a töltelék megfő, más főző berendezésen egyidejűleg készül az ún. kandidált (cokorka) massza. A megfőtt tölteléket speciális berendezéssel töltik a cukorka masszába, majd a gépből már a kész cukorkák kerülnek ki. Miután megszilárdultak és kihűltek, megtörténik a csomagolási folyamat.

A folyamat elején

A gyógynövények iránti érdeklődés és használatuk évszázadokon át tart, és még mindig jelen van.
A verbena-cukrok ízelnek és tartalmaznak gyógynövényeket, amelyekről ismerjük a pozitív hatásokat, ezért hiszünk nekik.

Válasszon kedvenc zselét vagy furét öt különböző ízből

Termékek

Pestovanie prebieha
v čistom regióne
Tatranskej prírody

Každá bylinka má vlastné nároky
na prípravu a kvalitu pôdy.
V našich pestovateľských metódach
dodržiavame postupy, deklarujúce
vysokú akosť liečivých rastlín so
zámerom dosiahnutia BIO kvality.
Kým sa však dostanú do cukríka,
absolvujú dlhú cestu…

Najdôležitejšie
je dodržanie správneho
termínu zberu

Pre Verbenu je potrebné také
množstvo liečivých rastlín, ktoré
nemožno pokryť zberom vo voľnej
prírode, preto sa celý rad rastlín
pestuje v čistom regióne
na súkromných pozemkoch
v horských oblastiach.

Do procesu spracovania
vstupujú len tie
najkvalitnejšie odrody

Pozbierané liečivé rastliny je potrebné
čo najskôr dať na usušenie, aby nedošlo
k procesu tvorby plesní, prípadne zapareniu, čím by rastlina stratila
na kvalite.

Pri sušení a uskladnení sa dodržiavajú
presne stanovené postupy.
Pred samotným spracovaním bylinky,
dochádza ku striktnej kontrole
mikrobiálnej kvality, obsahu účinných
látok a ťažkých kovov a bylinka získa
tzv. certifikát kvality.

V prípade dostatočnej
kvality, sa z bylinky
získa rastlinný výťažok
pomocou extrakcie

Tá zahŕňa viac postupov (macerácia,
perkolácia, destilácia), pričom pre
každú z nich vyberáme ten, ktorý
pomáha uchovať, čo najviac želaných
účinných látok. Extrahuje sa studenou
alebo teplou vodou, liehom, či olejom.
Používajú sa rôzne typy extraktov,
od extraktu bylinnej zmesi, cez extrakty
z kvetov a listov, až po extrakty
zo semienok ovocia.

Hotové extrakty
sa nadávkujú
a navážia
s inými potrebnými
ingredienciami

Všetko sa spolu zmieša do náplne.
Kým sa náplň uvarí, na inom varnom
zariadení sa súčasne pripravuje
tzv. kanditová (cukríková) hmota.
Uvarená náplň sa špecialným
zariadením plní do cukríkovej hmoty
a zo stroja vychádzajú hotové
čerstvé cukríky. Tie po stuhnutí
a ochladení prechádzajú procesom
balenia.

Na začiatok procesu

Záujem o liečivé rastliny a ich použitie pretrváva stáročia a prejavuje sa aj v súčasnosti.
Cukríky Verbena príjemne chutia a obsahujú liečivé rastliny, ktorých pozitívne účinky poznáme a preto im veríme.

Vyberte si vaše obľúbené želé či furé z piatich rôznych príchutí

Termékek