Vissza

Ízületek

Az emberi ízület, amely fájdalommal reagál az időjárás változásaira, a nagyobb fizikai teljesítmény után jelentkező fájdalom, vagy egyéb ízületi nehézségek a kor előrehaladtával egyre gyakrabban jelentkeznek, Megelőzhetők mozgással, tornázással, táplálékkiegészítőkkel, krémekkel, de erdőink és mezőink csodás gyógynövényeivel is.

Torma

Ízületi fájdalmak esetén jól működik a torma pakolás.A finomra reszelt gyökerét keverje össze liszttel és vízzel, és a keletkezett masszát kenje az érintett területre. Ezután takarja be gézzel vagy kendővel. A tormát belsőleg is használhatjuk. Keverje össze a lereszelt gyökeret mézzel és forró vízzel, mellyel hatásos megfázás elleni szert nyer.
További hatása: megóv a fertőzésektől, tisztítja a tüdőt, enyhén vizelethajtó hatású, mikróbagátló valamint segíti az emésztést.

Koriander

A koriander enyhíti az ízületi fájdalmakat. Leveleit és magvait használjuk. Fájó ízületekre helyezzel a koriander őrölt magvaiból készült pakolást. Belsőleg használható főzetét úgy készítheti el, hogy egy teáskanálnyi őrölt magot szór egy csésze forrásban levő vízbe, majd 5 percre állni hagyja.
További hatásai: segíti az emésztést, étvágygerjesztő hatású, segít a hasmenésnél.

Orvosi székfű vagy kamillaý

Terhléses végtag fájdalom esetén használjon kamilla olajat. Egy üveget töltsön meg a kamilla friss virágaival, majd öntse fel olajjal. Az üveget helyezze három hétre meleg helyre. Ezzel a székfű olajjal kenegesse a végtagok beteg területei.

Közönséges orbáncfű

Reumatikus fájdalamak és isiász (derékfájdalom) elleni hatásos eszköz az orbáncfű olaj. Egy üveget töltsön meg az orbáncfű friss virágaival és bimbóival és öntse fel olajjal, hogy a virágokat teljesen lefedje. Ezután az üveget tegye kb. 3 hétre meleg helyre. Idővel a már kész olaj piros színűre változik. Ezzel az olajjal kenegesse a reumával, issiásszal érintett területeket.

Csalán

Reaumatikus fájdalmak elleni segítség a frissen vágott csalán. Finoman simítgassa meg az érintett területet 4 x lentről felfelé. A kipirult bőrterületeket enyhén púderezze be. Állapotjavulás akár már néhány nap alatt észlelhető.

Fekete nadálytő

A fekete nadálytő pakolások hatásos segítséget nyújthatnak tarkó- vagy nyaki fájdalom esetén. Egy leveseskanálnyi fekete nadálytő gyökeréből készült lisztet egy csésze forró vízzel és néhány csepp olajjal keverje kásásra. Ezt kenje fel egy lenből készült kendőre majd még melegen helyezze a fájó tarkóra.

Golyós Eukalyptus

Az eukaliptusz nagyon erősen aromatikus növény, melynek illata a mentolra emlékeztet. Izületi fájdalmak esetén segít 10 csepp eukaliptusz olaj. Csak keverje össze 6 ml vízzel és rendszeresen vigye fel a sérült területre. Ezen módon segíthet magán gyulladások és égetések esetén.

Vissza